Seniorklub LFSO og Sdr. Resen

Torsdagsmøde den 8. november 2022

Torsdagsmøde den 12. april

Referent: Jørn Hansen

Mødet havde nedenstående dagsorden.

Kaffehold: Gustav Setnik, Henning Larsen og Hans Boel.

1.  Kaffe og sang

2.  Siden sidst

3.  Livshistorie Ved Preben Høpfner, Sigfred fortæller anden historie

4.  Kommende aktiviteter

5.  Eventuelt

6.  Evt. video

1. Vi sang "Nu er dagen fuld af sang", herefter drak vi kaffe og spiste brød. Per Mark bemærkede at der var var noget halvmørkt brød med kerner og birkes som var godt.

2. Siden sidst. Det gennemgående svar var at det havde været usædvanligt svært at finde fiskene eftersom vi er i marts - april og det egentligt skulle være højsæson for fjorden.

Henning havde været ved fjord og gudenåen, Kaj Ove havde tabt een i karup å, Sigfred havde forsøgt i fjorden, men mente at den var tom,Riisgaard havde fået en nedgænger, Johan havde været rundt omkring, intet, Ole Maach ingen fisk i fjorden, dog havde han fået en kystfisk på 2 kg i Sverrige, Georg havde næsten fanget en på 65 cm, den spyttede fluen ud lige før landingen, Holger fortalte om den nyligt afholdte konkurrence Limfjords Race hvor 78 mand fiskede røven ud af bukserne i 3 dage, ingen fisk blev fanget der holdt konkurencens mindstemål på 45 cm, der blev fanget 1 på 44 cm og det var det, så det er svært, Gustav sagde at det også er svært ved kysten ved Ebeltoft.

3. Preben Høpfner fortalte livshistorie. Han er 70 år og indfødt Skivedreng. Han kom i 64 i lære som rørlægger og fungerede som sådan, indtil han som voksenlærling blev grafisk trykker, han overtog trykkeriet og gik på pension i 2015.

Han fiskede som dreng mest skaller ved Engvej, senere blev det til hav-,bæk- og regnbueørreder i Frederiksdal. Han blev så medlem i LFSO og ved Dueholm indførte Falkenberg ham i fluefiskeriet. Preben var med ved klækkerriet i Dommerby, kom i bestyrelsen i LFSO og deltog i bestyrelsesarbejdet indtil han overtog firmaei.

Så noget nyt har vi et punkt En Anden historie her lagde Sigfred ud og fortalte om den fisk der blev fanget i Simensted å i 1932 af Marinus Mortensen, kaldet Sort ( på jysk swort) Marinus ,på 17,5 kg. Denne fisk ville være både Danmarks- og Verdensrekord, hvis den var blevet annerkendt, men sagkundskaben proklamerede at så store kan havørreder ikke blive, basta, og det eneste billed der var af fisken er gået tabt.

Sort Marinus var en original der huserede ved Simensted og Skals åer  før og efter krigen Han var født i 1890 og døde i 1984. Marinus kunne leve langs åen i længere tid og betalte for kost og logi hvor han kom frem med de fisk han undervejs fangede med sine hjemmelavede devon spinnere, kosten bestod for en stor del af øl og snaps. På et tidspunkt var Marinus dog selvstændig drænmester med adskillige folk i arbejde. (Da det gik op for mig at Marinus blev 94 år efter et hårdt liv med knokkelarbejde og rigelig mængder alkohol, har jeg svært ved at andet at trække på skulderen af det nye videnskabelige studie der komkluderer at hvis msn indtager mere end 8 genstande om ugen lever man et halvt år kortere.) (Om store havørreder: Danmarks rekorden er Plejdrups fisk på  14.4 kg fra 1939, den er ikke længere verdensrekord se på denne site om store fisk   http://ulnits.dk/biologi/verdens-storste-havorreder/  .)

4. Kommende aktiviteter. Gustav følger fiskeriet på Djursland og der laves en ad-hoc tur når vejr og fangster passer.

Ole Maach kigger på mulighederne for en aftentur til limfjorden.

Henning vil lave en gudenå tur ligesom pighvarmuligheder følges.

Alle disse ture laves Ad-hoc. D.v.s. at de annonceres med Mail og hjemmeside.

5. Sommerfrokost afholdes i år torsdag den 17. maj kl. 12.00. Selvom klubben har penge nok blev det besluttet at give 50 kr for deltagelse der skal gå til et amerikansk lotteri under festen. Der er tilmelding du kan bruge dette link.

Nyeste kommentarer

12.10 | 07:09

Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge

05.09 | 08:30

Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00

30.08 | 12:56

Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8

22.08 | 20:41

Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.