Seniorklub LFSO og Sdr. Resen

Torsdagsmøde den 8. november 2022

Torsdagmøde den 11. oktober

Referent: Jørn Hansen

Mødet havde nedenstående dagsorden.

Kaffehold: Kaj Ove Christensen, Einer Olesen og Hans Boel.

1.  Kaffe og sang

2.  Siden sidst

3.  Livshistorie ved Peder Riisgaard 

4.  Kommende aktiviteter (herunder jubilæet)

5.  Eventuelt

6.  Evt. video 

1.  Som en hyldest til den forestående Løvfaldssommer sang vi "Du danske sommer jeg elsker dig". Herefter gik vi i gang med kaffen og brødet.

2.  Jens Peder havde haft  følgere, mistet fisk fanget undermålere og taget en hø på 2 kg.

Jørn Kroer havde fanget en regnbue.

Sigfred havde landet 2 på lidt under 3 kg.

Henning havde samme morgen i madkassen fanget en stor hanfisk på 81 cm og 6,5 kg, tillykke med den.

Der er også i den grad grund til at sige tillykke til Bent der i Bærs har landet årets indtil videre største fisk på lige kanp 10 kg (9,96) fordelt på 95 cm.

Peder Riisager 2 stk på 1,2 og 2kg.

Palle har på den hårde måde lært at man skal checke og udskifte sit forfang, da han fik en stor fisk på der løb med forfanget.

Poul Erik havde fanget en regnbue på 2,3 kg der var fuld af signalkrebs.

Tonny havde været i Randers Fjord og der fået en pose gode skrubber.

Einar havde, som han jo siger, fået et par stykker.

Georg havde tabt fisk, men dog fået 2  på 2,4 og 2,8 kg.

Gustav regnbue på 1,8 kg.

Philip havde fået en trøstpræmie på 2,6 kg efter at en stor fisk havde drillet ham oppe på Sdr. Resen i en times tid, denne fisk fik også chance næste dag, men ville ikke lege, derudover havde han fået 2 regnbuer.

Oluf havde fanget 3 undermålere i fjorden.

Martin har været i gudenåen og har her fået 2 små aborrer og en laks på 62 cm.  

Erik havde fanget hø på 1 kg.

Kurt havde været oppe i en bæk med tørflue og fanget mange bækørreder, lækkert fiskeri.

Ken Har været ved Lilla Edet og fået 4 laks med den største på 6,6 kg.

22 mand havde været på krebsefiskeri den 4. oktober og vi fangede en masse krebs, der blev kogt samme dag. Dagen efter var vi nogle der var ude at pille haler og kløer af. Disse blev så frosset ned.

Herefter kommer 2 punkter uden for dagsordenen.

Gustav opfordrer medlemmerne til at bliver bedre til at melde forfald til torsdagsmøderne. Til dagens møde var der 4 afbud, men vi var kun 39, så!

Flere medlemmer siger at de ikke får de mail jeg sender gennem hjemmesiden, jeg har lavet en forespørgsel ved hostværten og beder medlemmerne checke evt. spamfiltre.

3.  Peder Riisgaard fortalte om sig selv, han er fra 53 og født i Fly og bor nu i Vridsted. Peder kom i lærer som smed i Keldbjerg. Efter han var udlært, kom han til Gyro i noget han troede var midlertidigt, men blev til 30 år på denne arbejdsplads, den sidste tid inden han gik på efterløn arbejdede han i Nr. Søby.

Peder der er gift og har 2 børn, fiskede som barn i moserne og lidt i åen og hvis der var en mulighed for at komme med de  voksne til Vesterhavet var det fint, men ellers var det sønnernes fodbold der tog hans tid som voksen. Efter at han var gået på efterløn er han begyndt at fiske igen, 2016 og 2017 var rigtig gode år fiskemæssigt, men som hos mange andre halter 2018 efter.

Peder går på jagt og er i det hele taget glad for naturen.

Til sidst viste Peder en lille video af en sæl i åen der har fanget en pæn havørred, en film han havde optaget med mobiltelefonen.

4.  Næste møde den 8. november er jo jubilæet og i den forbindelse holder vi en frokost hvor vi mødes kl 12:00. Vi skal blandt andet have de signalkrebs vi fangede og kogte den 4. oktober, og en fiskeret og evt. andet. Madholdet er på plads og det udvidede kaffeholdet står for borddækning Kaffeholdet bliver Preben Høpfner, Uffe Hansen, Oluf Cramer og Hans Boel.

Foreningsformændeme er inviteret. Sigfred foreslår at man medbringer en spids saks til at åbne kløerne med. Hvis du har en god historie som underholdning er det super.

Der blev aftalt 2 ture. Sdr. Resen den 18. oktober (tilmeldingsside er på plads) og gudenåen mandag den 22. oktober (tilmeldingsside bliver oprettet).

5.  Harald sagde at han mener at julefrokosten skal være en traditionel menu, Ikke varm mad, men sild, fiskefilet og evt andre retter.

6.  Som video streamede jeg afsnit 2 i den norske serien "Den fantastiske vildlaks".

Serien findes på dr.dk

Nyeste kommentarer

12.10 | 07:09

Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge

05.09 | 08:30

Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00

30.08 | 12:56

Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8

22.08 | 20:41

Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.