Seniorklub LFSO og Sdr. Resen

Dine oplevelser evt. et fotografi

Her kan du sende spændende nyt med evt. foto til dine fiskekammerater......desuden tilbyde dine fiskekammerater en fisketur med kort varsel.

Skrevet af Philip M. Knudsen, d. 18-04-2012

Og så glemte jeg at skrive, at den vejede 5,2 kg og var 79 cm. lang.
Mange hilsner
Philip

E-mail:

philip

@marturin.dk

Skrevet af Philip M. Knudsen, d. 18-04-2012

Jeg havde i et stykke tid hørt om, at der var taget fine blanke fisk - blandt andet Sigfreds fine fisk - og var derfor taget ud at fiske tirsdag eftermiddag den 17/4 for at prøve lykken. Jeg sluttede af i Dueholm, hvor jeg havde et godt hug på wobleren i buen før Holmegårds Store Høl. Fisken slap desværre med det samme, og jeg så kun en bred blank fiskeside nede i vandet, da den røg af. Ærgerligt.
Dagen efter var det koldt, men fisken spøgte stadig i mit hoved, så jeg smuttede igen til Dueholm i middagsstunden for lige at prøve den igen. Men da jeg kom derop, gik der allerede en fisker, som dog hurtigt gik op til sin bil og kørte. Jeg tænkte, at han sikkert havde fisket hele stykket af helt ned til Holmegårds hullet, så mit håb om at få kontakt med fisken igen dalede lidt. Jeg besluttede dog at gå direkte ned og starte lidt ovenfor det sted, hvor fisken huggede dagen før. Jeg fiskede omhyggeligt nedover, men intet skete. Først da jeg var nået ca. 50 meter længere ned kom hugget. Wobleren gik fast på den velkendte måde, der sagde mig at det var hug og ikke en grødeknold, wobleren var gået fast i. Jeg strammede kraftigt op, og der gik et par sekunder, inden de dejlige første rusk gik gennem stangen. Først rullede fisken helt vildt for derefter at fare ned af åen og springe på land på min egen side nede det på bløde ved starten af Holmegårds hullet. Den lå og baskede, og jeg var på vej ned for at hente fisken, da den besluttede at gå i åen igen med et vildt udløb ned i hullet, for med det samme at suse op ad åen ved den anden side så hurtigt, at jeg slet ikke kunne følge med på hjulet. Et par gange troede jeg, at den var mistet. Jeg fik dog styr på den til sidst med gaffen fint placeret i hovedet. Min vildeste fight så længe jeg kan huske. Og min absolut tidligste "majspringer" allerede fanget den 18. april. Jeg håber, at det er tegn på, at vi får et godt år i Karup Å. Min sæson er i hvert fald reddet.
Mange hilsner Philip

E-mail:

philip

@marturin.dk

Skrevet af Sigfred Madsen, d. 15-04-2012

Her mit første bidrag til storfangerkonkurrencen.
Mogens kunne på torsdagsmødet berette om fangst af blanke fisk i åen. Det fik mig selvfølgelig til at tage til åen fredag formiddag.
Jeg startede nedstrøms Vridtsed Bro med min variant af Hans Boels HP-flue på forfanget.
Allerede i første sving fangede jeg en nedgænger på ca 65 cm. Den blev genudsat og turen fortsatte nedover.
I udgangen af Møllehullet fik jeg et tungt hug dybt ved egen bred. Jeg tænkte, at det nok var endnu en nedgænger. Den stillede sig dybt ude i strømmen, og det varede lidt før jeg fik den op i overfladen. Der kunne jeg straks se at den var blank og bred over ryggen. Så vidste jeg, det var den ægte vare, og blev nervøs for at miste den. Lidt efter fik jeg den til at gå med et stykke nedstrøms, hvorefter den tog nogle ture tværs over åen. Så gav den op og jeg kunne lande den. Kl. ca 12.30
5,2 kg og 75 cm. Den skulle være nem at slå, så kom nu på banen!
Tak til Mogens for et godt tip.

Nb! Og så siger man at fredag d. 13. er en uheldig dato.

Skrevet af Gustav Setnik, d. 04-04-2012

En fisk mere fra djursland

E-mail:

@mail.dk

onkelgusse

Skrevet af Gustav Setnik, d. 04-04-2012

hej alle
Der er ved at ske noget på Djurslands kyster.
Hele marts måned har jeg med jævne mellemrum fisket forskellige steder rundt djursland uden held.

Men her først i april har jeg fisket to gange ved Glatved, første tur den 1 april landede jeg tre havørreder der alle blev genudsat, de var lige under målet.
Den 2 april var jeg igen samme sted, Glatved strand, jeg landede 4 havørreder over målet, havde yderlig kontakt med 3.
Jeg tog 1 af de 4 der var over målet med hjem, en pæn fisk på 48 cm.

Alle fikene er fanget med fluestang og flydeline ca. mellem 3 og 20 meter fra strandkanten.

Min erfaring er at Djursland fisker bedst med sydvestlig vind.
Den 1 april var der hård kuling fra nordvest og der var moderat nordvestlig vind den2 april, det altså lade sig gøre at fange fisk når vinden er i nord.

Jeg mener at vi skal finde en dato til den fælles djurslands tur, fiskeriet bliver bedre jo længere vi kommer hen i april og fiskene bliver også stører.

Gustav Setnik

E-mail:

@mail.dk

onkelgusse

Skrevet af Sigfred Madsen, d. 25-03-2012

Tur til Århus med afstikker til Gudenå gav efter 1½ times fiskeri en flot blank laks på 87 cm og 6,7 kg.
Havde desværre ikke fået kamera med, så det blev et kedeligt græsplænebillede.
Fisken viste sig kort foran mig og åd kondomspinneren straks, da jeg kastede til den.

E-mail:

@madsen.mail.dk

sigfred

Skrevet af Philip M. Knudsen, d. 08-11-2011

Godt fiskeri med powerbait i Put and Take.
Min genbo og jeg var for nylig i Lundbro P & T, hvor vi havde et godt fiskeri med powerbait. Vi var dagen forinden kørt en cykletur ud til søen for at se, om der blev fanget fisk. Vi bemærkede, at der var én fisker, der så mere "professionel" ud end de øvrige fiskere, så ham gik vi ned til for at få en snak og eventuelt nogle tips. Jeg har ikke fisket med powerbait før - plejer at fange mine fisk på små blink og spinnere - men ved at se på den "professionelle" powerbait fisker blev jeg lidt interesseret. Han lavede et mere forfinet fiskeri, end jeg tidligere har set, og han bedyrede, at det virkede.
Han brugte en lille 3 krog i str. 12-14. Formede powerbaiten til en tynd cigar, som han pressede 3 krogen ind i, så powerbaiten sad tyndt omkring krogen med krogspidserne fri og tynd tilspidset powerbait et sykke op omkring linen og en spids lidt længere en krogens længde. I alt ca. 4-5 cm lang. Ca. 60-70 cm oppe ad linen var der ibundet en stor svirvel som "bly". Den var ikke tungere, end at den lige kunne trække den flydende powerbait langsomt ned i vandet. Han kastede så denne tackel ud med en lang blød stang - lod det langsomt synke til bunds, hvorefter han spandt langsomt ind med små stop. Hvis der skulle kastes langt brugte han også at montere en flydende bombarda ca. 2 - 3 meter oppe på linen. Denne tackel blev så kastet langt ud - fik god til til at synke (langsomt), hvorefter han igen trak langsomt ind med nogle spin stop. Powerbaiten blev på denne måde trukket ind på en måde hvor den gik lidt op i vandet for derefter at synke langsomt o.s.v., hvilket er meget tillokkende. Når man mærker huk gives line i ca. 20 sekunder, hvorefter der strammes op og fisken er som regel kroget godt, da den har slugt maddingen.
Nå jeg blev som sagt inspireret, og min genbo og jeg tog afsted næste morgen for at prøve denne form for powerbait fiskeri. Det viste sig at være effektivt. Vi fangede i løbet af formiddagen 7 fisk på mellem 1,3 og 1,8 kg, mens de øvrige fiskere ved søen ikke havde et eneste hug. Så jeg tror, at denne aktive måde at fiske powerbait på med meget lidt blybelastning måske kan gøre en forskel.
Nu må vi se, om det også virker i Herning Fiskepark, når vi i næste uge skal fiske der. Det skal ihvertfald prøves igen. Alle 7 fisk var i øvrigt helt blanke og fede fisk - alle med fuldstændig intakte halefinner. Så det var en fornøjelse.
Mange hilsner
Philip
Knæk og Bræk

Skrevet af Sigfred Madsen, d. 18-09-2011

D. 16. sept. fangede jeg to pæne blanke fisk ved Dueholm på min lille mepsspinner. Da jeg havde fanget den første, ville jeg have et pænt billede af fisken ved åen, men skulle så først op til bilen og hente mit kamera. Jeg blev forsinket af en kvie, som var brudt ud af indhegningen, og sammen med en lodsejer, som netop kom forbi, fik jeg jaget kvien tilbage i fennen.
Jeg fik fat i kameraet og kom igen ned til åen, fik fisken pænt placeret på åbrinken, og gjorde klar til at fotografere, blot for at få en hyletone fra kameraet, og teksten ”intet kort”. Kortet sad hjemme i kortlæseren, så jeg kunne glemme alt om at få et billede af den kønne fisk ved åen.
Jeg gik tilbage til pladsen, hvor fisken havde bidt på, og efter to-tre kast huggede endnu en blank fisk. Det var igen en fisk omk. de 60 cm, og jeg mente, jeg nemt kunne lande den, hvor jeg stod. Men da den mærkede fast land, blev den helt vild og fik sig vredet af spinderen, og vendte straks tilbage til sit rette element.
Jeg fiskede videre vel ca. 150 m til lige efter den nye spang, hvor endnu en fisk huggede på mepsen.
Efter lidt tovtrækkeri og et enkelt flot spring lykkedes det at kane fisken ind. En helt blank fisk på 73 cm og 4,5 kg.
Jeg skulle nå at slå græs ved hytten og hjem og til fest, så jeg måtte opgive at fiske mere, men efter en sæson, hvor jeg kun havde fanget meget lidt, var det noget af en overraskelse at få tre havørredhug indenfor en times fiskeri, og jeg kunne ikke helt undgå at ærgre mig over, at jeg var forhindret i at fiske de følgende dage.

E-mail:

@madsen.mail.dk

sigfred

Skrevet af Sigfred Madsen, d. 04-09-2011

Da laksene i Orkla låser kæberne sammen hver gang, de ser mit grej, tog jeg på fjeldet (Ry Seter) og fangede fjeldørreder. Lækre små fisk omk. 30 cm. Da jeg ikke kunde komme på kastehold af de ringende fisk med mit tørfluegrej, måtte jeg gå over til mark med søkke. Det gav ca. 10 fisk. Uskadte blev genudsat. To blev stegt straks over bål, og Ken lavede en lækker forret af 3 fisk.

E-mail:

@madsen.mail.dk

sigfred

Skrevet af MogensThomassen, d. 27-08-2011

Efter at have prøvefisket med flere forskellige vægte/udformninger har jeg fundet den helt rigtige Kondomspinner, som jeg har givet navnet "Kondom-Krise" - vægt 20 gram (se billedet)
Mangehilsener
Mogens

Skrevet af Mogens Thomassen, d. 27-08-2011

I mandags fangede jeg endelig en laks i Skjern Å - 80 cm. var den, så den skulle genudsættes. Efter rigtig mange ture, hvor jeg fiskede med Toby blink uden kontakt med laks, har jeg forsøgt med "Kondom spinder"

Skrevet af Mogens Thomassen, d. 27-08-2011

Fiskeri i Helle Sø

Slip mig nu ud i vandet Mogens

Skrevet af Tonny Johansen, d. 27-08-2011

Min første sommerlaks i Ry Orkla

Ry, mit fiskeparadis

Skrevet af Erik D. Andersen, d. 16-08-2011

Tun, som jeg fangede på ferie i Florida, USA august 2011

Hvorfor skulle det gå ud over os?

Kondomspinner

Se næste afsnit om prøvefiskeri med "Kondom spinder"

Nyeste kommentarer

12.10 | 07:09

Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge

05.09 | 08:30

Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00

30.08 | 12:56

Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8

22.08 | 20:41

Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.