Seniorklub LFSO og Sdr. Resen

Opskrifter

Gunnars tilberedning af gravad laks.

Gravad Laks

Til ukendt antal personer

Det skal du bruge:

Fileterede sidestykker af ørred/laks
Sukker
Salt
Frysetørret dild
Citron peber eller hvid peber


Se desuden videoklip, hvor Gunnar tilbereder gravad laks. Klik her  
Video klip 

Sådan gør du:

1)  100 g sukker og 100 g salt blandes. Hvor meget du drysser på fisken afgør,
      hvor stærk smagen bliver.
2)  Herefter frysetørret dild.
3)  Til sidst citronpeber eller hvid peber.
4)  Fiskesiderne anbringes med de fileterede sider vendt nedad på et fad.
5) "Skælsiden" drysses med lidt salt.
6)  På fiskestykkerne anbringes et tungt bræt eller lignende,
     så fiskestykkerne kommer under pres.
7)  Fisken anbringes i et køleskab i 24 timer.

Hans Jensen (Skive).
Opskrift på dressing:
1 spsk.      sennep
1   do         ketchup
1   do         farin
Masser af dild


Hvordan fryser man gravad laks?
Man skal fryse laksen og tø den op før man graver den.
Det er vigtigt, at hele grave processen er overstået, før den gravede laks fryses. Hæld lagen fra og pak fisken eller dele af fisken i plastfolie og frysepose.
den gravede laks må ikke fryses 2 gange.
Husk at den skal tøes langsomt op i køleskabet og først skæres i skiver lige inden serveringen.

Nyeste kommentarer

12.10 | 07:09

Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge

05.09 | 08:30

Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00

30.08 | 12:56

Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8

22.08 | 20:41

Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.