Seniorklub LFSO og Sdr. Resen

Tilberedning af hummer

Slagtning.
Slagtning.
Hovedet skilles fra halen.
Hovedet skilles fra halen.
Klip med en saks langs kanterne af det flade underskjold.
Klip med en saks langs kanterne af det flade underskjold.
Løft forsigtig med fingrene kødet ud af halen.
Løft forsigtig med fingrene kødet ud af halen.
Gratineret hummer
Gratineret hummer

I vores del af Limfjorden er der efterhånden en stor hummerbestand. Prisen på en hummer er efterhånden så billig at vi "fattiglus" kan få råd til at købe et par levende.
(Men du kan også købe dem dybfrosne. Det gør tilberedningen lidt lettere).

Her er opskriften på tilberedningen af levende hummer / vh. Knud.  

Slagtning:
(Billed nr. 1)
-  Hold hummerhalen nede med et tykt klæde
-  Anbring spidsen af en stor, skarp kniv midt på hummerens hoved.
-  Stik den hurtigt hele vejen gennem hummerens hoved ned til skærebrædtet.
-  Skær nedad og fremad mellem øjnene.

Tilberedning.
Kogelage til 2 hummere:
ca.
2 l vand
1 spsk. salt
5 hele peberkorn
2 laurbærblade
-  Bring lagen i kog og lad den koge i 15 min.
-  Kom hummerne i lagen og lad dem koge 15. min.
-  Fjern gryden fra varmen og lad hummerne afkøle i lagen.

Sådan parterer du en hummer.
1) 
Billed nr. 2
     Vrid de to store klosakse af helst så tæt inde ved kroppen som muligt.
     Skil hovedet fra halen. (I opskrift nr. 2 må du ikke skille hovedet fra kroppen)
2) 
Billed nr. 3
     Klip med en saks langs kanterne af den flade underskjold.
3) 
Billed nr. 4
     Løft forsigtigt med fingrene kødet ud af halen i ét stykke.
4) Tag rognen ud af hoved (det er det røde - det grønne er leveren) og gem det til dressing.

Anretning.

Opskrift nr. 1
Hummer med dressing.
2 kogte hummere  
Dressing:
     Olivenolie
     Hakket skalotteløg
     Hakket purløg
     Rogn fra hovedet (eller køb rød rogn)
     Citronsaft
     Salt
     Peber
     Salatblade
 Tilberedning:
    Giv hummerkløerne et slag med den flade side af kødhammeren og skær halekødet meget tyndt.
    Dressingen laves i sidste øjeblik: pisk olie, løg, purløg og rogn med lidt citron.
    Krydr med salt og peber
    Anret skiverne, kløerne, salatblade, lidt rogn og dressingen på tallerkenen.
 Tilbehør: flutes

Opskrift nr. 2 
Gratineret hummer
Billed nr. 5
2 kogte hummere 
   
Ingredienser:
   ca. 1 dl piskefløde
   2 spsk frisk rasp (blendet - daggammelt brød)
   2 spsk friskrevet parmesanost
   Lidt frisk persille
   Lidt rosmarin

   Lidt basilikum
   Salt og peber
   
Tilberedning:
   -  flæk hummeren, tag kødet ud og kassér den lille - pose, der sidder i hovedet.
   -  skær køddet i små stykker og bland det med fløde.
   -  Læg det op i skallerne igen.
   -  Bland rasp, ost, krydderurter, sat og peber og drys det over.
   -  Gratiner under grillen et øjeblik og server straks.
   Tilbehør: flutes.

Opskrift nr. 3 
Marineret hummer med tomat
Billed nr. 6
-  4 halve hummere.
-  Flutes.
Dressing:
-  1/4 dl olivenolie.
-  Ca. 2 spsk rødvinseddike.
- 1 tsk dijonsennep.
-  Lidt hvidløg.
-  salt og peber.
Tomatsalat:
-  4-6 tomater i skiver.
-  1 rødløg.
Tilberedning:
-  Pisk dressing sammen.
-  Læg en halv hummer og lidt tomatskiver og hakket rødløg på hver tallerken.
-  Drys dressing over begge dele.



(Klik på billedet for at se forstørre det. Tilbage klik på oversigt)




 

Nyeste kommentarer

12.10 | 07:09

Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge

05.09 | 08:30

Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00

30.08 | 12:56

Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8

22.08 | 20:41

Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.