Røde Jule sild
Opskriften har jeg fået af Harald Moesgaard.
Harald serverede retten til en af de første sammenkomster i seniorklubben.
Opskriften er beregnet på 10 fileter
Fileterne vendes i salt, peber og enten rugmel eller rasp.
De steges og afkøles.
Herefter laves en lage, der består af:
2 dl tomatpuré
2 dl ketchup
½ dl madolie
½ dl lagereddike
1 tsk karry
1 tsk almindelig sennep
½ tsk peber
4 spsk sukker
Det hele blandes sammen og røres godt. Deri kommes rigeligt med groft hakkede, rå løg.
Lagen lægges ud i et fad, hvorefter man på skift lægger et lag fileter og et lag lage.
Fileterne skal ligge i lagen i 12-24 timer før serveringen.
Sild i fad.
( 8-10 personer)
Ingredienser:
- 1200 g små, kogte og kolde kartofler
- 10 store marinerede sild
- 200 g mayonnaise
- ½ liter creme fraiche
- salt og hvid peber
- 2-3 tsk karry (efter smag)
- 1 tsk dijonsennep
- 8 kogte æg
- 300 g rejer
- 1 ds. aspargessnitter
- 4 tomater
- frisk dild eller brøndkarse
Tilberedning:
- Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et fad med høje sider
- Skær sildene i mindre stykker og fordel dem over kartoflerne.
- Rør mayonnaise, creme fraiche, krydderier og sennep til en jævn dressing.
- Hæld den over sildene.
- Pynt med æg i skiver eller både, rejer,asparges, tomatbåde og frsk grønt
- Servér groft rugbrød (evt. lunet på en brødrister) eller flutes til.
Der er endnu ingen billeder i fotoalbummet.
Nyeste kommentarer
12.10 | 07:09
Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge
05.09 | 08:30
Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00
30.08 | 12:56
Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8
22.08 | 20:41
Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.