Stor tak til køkkenholdet
47 medlemmer var mødt op til seniorklubbens julefrokost. vi startede med en sang som Per Mark havde kopieret, der blev undervejs sunget endnu en sang, og under hele frokosten var stemningen og snakken helt i top.
Og så gik vi i gang med en tradtionel frokost, med hvide og røde sild. fiskefilet med remoulade. Derefter buffet hvor der var frikadeller med rødkål, æbleflæsk, ribbensteg og andebryst.
Eigil afviklede et amerikansk lotteri med fine præmier, og Gustav overrakte seniorklubbens storfanger diplom til Ole Eskesen.
Der blev sluttet af med ris ala mande med kirsebærsovs, kaffe og småkager.
Køkkenholdet under Eigils ledelse havde igen gjort det og sørget for rigtig god mad, stor tak til dem. Ligesom borddækkerne havde lavet flotte borde. Igen en meget vellykket dag i seniorklubben.
Eigil afholder amerikansk lotteri
Snakken går lystigt hele dagen, og årets fangster og lige ved fangster diskuteres.
Vi mødtes hos Finn Lajgaard i Ikast til morgenkaffe kl. 8.30. Derefter gik turen til søen, der forsvandt ved Brande Å. Vi gik en kort tur langs åen på den tidligere søbund, men reddede os snart op på det tørre, da der var nogle sumpede render. Det er et meget naturskønt område, og åen har fine gydeforhold for laks og ørred.
Vi kørte så til Brande, og gik tur langs åen gennem byen og anlægget, hvor der er lagt mange gydebanker ud. Her lykkedes det for nogen at spotte en fin laks på en gydebanke. Derefter gik turen til Skarrild Bro hvor frokosten blev indtaget i en fin stor bålhytte. Eigil havde lavet flotte landgangsbrød, som kunne mætte selv de største maver og spile de mindste voldsomt ud.
Vi sluttede turen af i den flotte park ved Skarrildhus. Her er en spærring i Karstoft Å ( gammelt elværk ) blevet fjernet, og åen sluppet fri i et stort omløb, virkelig flot arbejde, der åbner for en masse gydemuligheder for Skjernå´s laks og havørreder. Også her blev der set en enkelt laks.
De 13 deltagere havde en rigtig god tur i et efter årstiden meget heldigt vejr.
Ved søen der forsvandt
Frokost i Skarrild
Ved Skarrildhus
Einer ved suppegryden
På oktober mødet i seniorklubben blev det bestemt at der i forbindelse med snæsonafslutningen den 31. oktober skulle serveres suppe oppe i garagen Einer tilbød at være primus motor, og han producerede suppen hjemme på kraftben og nogle høns Kurt sponserede.
Einer lavede som skrevet suppen, Eigil købte bollerne og de 2, sammen med George stillede op i garagen dagen forinden.
Det blev en gigant succes, 31 havde meldt sig til inde på hjemmesiden og der kom mere end 40.
Jeg tror vi har fået lavet en tradition for de kommende år.
Stor tak til Einer, Eigil og George.
Der spises og snakkes
Mange er mødt til sæsonafslutningen 2019
Der rigges til
Seniorklubben havde med Niels A. K. Hansen som arrangør fået lavet en tur til flystationens fiskevand den 3. oktober.
Medlemmerne mødtes ved FKS hytten kl. 13.
Her er nogle billeder fra turen.
Frokost og samtale ved hytten
Kaffe skal der til, ellers duer fiskeren ikke.
Pause i fiskeriet ved den dejlige å, også her er der kaffe på bordet.
Der spises frokost og skåles
!8 var mødt op til rundstykker kl. 09:00 i pavilionnen ved Fårbæk, vi aftalte at mødes igen til frokost kl. 13:00, hvorefter vi spredte os for at fiske ved den skønne Karup å der her er snoet helt vildt og ganske ureguleret.
Vejret var rigtigt fiskevejr mildt, diset og meget lidt blæsende.
Da vi mødtes til frokost var der fanget 3 fisk (for første gang på vor efterårsture til Sdr. Resen blev der fanget fisk).
Einer og Per havde fanget pæne havørreder (se billed) på henholdsvis flue og Wobler, Per's var den største og Frank Riisgaard havde fanget en mindre regnbue.
Frokosten bestod af lækker vildsvineraugout med kartoffelmos.
Stor tak til Martin der havde sørget for rundstykker og til Eigil der havde lavet raugouten.
Vi talte om at turen til næste år måske skal lægges tidligere for at få friskere fisk, for der skal helt klart være en tur igen.
Einer og Per fangede på dagens tur til Sdr. Resen vand et par pæne fisk. Einer på flue Per på wobler. Per's var den største. Frank Riisgaard fik en mindre regnbue.
Tonny koger krebs
Hele 18 mand var mødt op i klubhuset kl. 08.00 til kaffe og et rundstykke før vi spredte os ud langs åen.
Vi mødtes igen ved 12 tiden og da var Tonny i fuld gang med at koge krebs, i alt blev der fanget en 500 - 600 stykker, så der er krebs til alle før mødet i morgen den 12. september.
Forud for mødet den 12. september var en 25 -30 medlemmer mødt op for at spise de krebs som vi havde fanget og kogt dagen forud, der blev knækket, klippet og smovset så næsten alle 500 - 600 stykker blev sat til livs sammen med brød og dressing. kun en lille pose af de allermindste blev levnet.
Philip udvælger en ny portion af de lækre krebs.
Der arbejdes intenst på at få til et stykke brød
Til slut sagde Gustav tak til køkkenholdet på alles vegne
Hele 50 mand mødte op i klubhuset til seniorklubbens sommerfrokost, der jo er et torsdagsmøde uden dagsorden, for denne dag skal der kun spises og snakkes, og det blev der så.
Alle blev bænket om de flot pyntede borde, hvorefter Gustav bød velkommen og bad os iagttage et øjebliks stilhed for de døde kammerater. Ligesom han oplyste at klubben stod for 2 genstande, og derefter var det selvbetaler. Vi sang "Lystfiskerens Sang" Og efter silden "Nu er dagen fuld af sang"
Køkkenholdet Eigil Amlund, Hans Boel og Johnny Petersen havde tryllet og frembragt en menu der så således ud.
2 slags sild med hjemmerørt karrysalat
Et tag selv bord med grøn salat, flutes, små frikadeller, løgtærte, mørbradbøf med bløde løg og champignonsovs.
Som dessert hjemmelavet is med abemad (frugtsalat) Mums.
Og til sidst kaffe med kransekagekonfekt.
Stor tak til køkkenholdet det var virkeligt lækkert.
Medlemmerne kommer i god tid for en snak og en smøg
Vi skal spise lige om lidt
Holger mente også at jeg for en gangs skyld skulle foreviges, her er jeg i dyb samtale med Ole.
Steen får sin præmie i lotteriet
Mad og snak
frokost ved Esby strand i solskin
Vi var 4 mand ( Gustav, Preben Skiffard, Holger og undertegnede) der mødtes ved Esby strand på Helgennæs til klubbens djurslandstur. Esby er en lækker havørred kyst, men det var ikke havørreder vi stiftede bekendtskab med denne dag der var derimod en hel del hornfisk og de var store. Vi fangede alle hornfisk og vejret viste sig fra den fine side, så alt i alt en fin tur.
7 mand var mødt til fisketur i gudenåen. Bent, Hans, Martin. kaj Ove, Flemming, Per og Henning. Der blev ikke fanget nogen laks. Vandstanden faldt desværre 20 cm i løbet af formiddagen.
Andre medlemmer var til laksepremierer i henholdsvis Skjern å og storåen, men så vidt jeg har forstået var der ingen der har haft tur i den.
Fin rasteplads på østside af sø
!4 medlemmer mødtes til kaffe og rundstykker i klubhuset kl 8.
Vi fordelte os i nogle biler og kørte til Jordbro å, vi startede med at kører til LFSO´s fiskevand ved jordbro å, parkeringspladsen har adgang via Stensbjergvej. Her så vi fiskestrækket, de fleste havde aldrig været her før.
Herfra gik turen til en sø der var gravet i en gammel grusgrav, Ejeren, Johannes Bennegaard stødte til og fortalte om søen, han tog med resten af turen da han også har en parcel i engsøen.
Vi tog videre til Einar's bror Kurt, fra hvis ejendom der er total view over den 130 ha store sø der er lavet for mindske kvælstof udvaskningen, vi gik en tur langs søen og så på indtag og afløb til jordbro å ( vi fik senere at vide at indtaget er max. 10% af minimum sommervandføring ). På søen var der en del fugle troldænder, gråænder, store lappedykkere, blishøns, knopsvaner og hejre, ligesom vi så flere rovfugle.
Herfra gik turen over på den anden side af søen gennem Sdr. Ørum undervejs standsede vi for at se på LFSO´s andet fiskevandsstykke ved Jordbro å, vi tog til p- pladsen "på bjerget" hvorfra man kan komme til fiskevandet.
Afslutningsvis kørte vi til en udkiksplads på østsiden af søen, her var der ved at blive oprettet en meget fin plads, og såvidt jeg forstod, bliver der også lavet toiletter, bygningen, der er et gammelt besehus, får stråtag ,så fint bliver det ( se billed ).
Og så gik turen til klubhuset til torsdagmødet. Her kom Jørgen Bidstrup fra Miljø og fødevarerministeriet. Han har stået projekteringen af Jordbro engsø og var derfor den rigtige til at fortælle om søen og dens tilblivelse. Herom i referatet fra mødet.
Deltagerne med søen i baggrunden
Forud for torsdagsmødet den 14. marts arrangerede Ole Maach i samarbejde med Thiese mejeri en ostesmagning med oste sponsereret af Thiese.
Ole fortalte om forskellige ostetyper, ligesom han opridsede Dybbækdal og Thiese mejeriers historie, og vejen frem mod den position Thiese i dag indtager som et økologisk fyrtårn.
Efter den introduktion blev der serveret smagsprøver af faste skæreoste og 2 blåskimmeloste.
Flere medlemmer havde medtaget vin, så det blev en fest og jeg tror faktisk at der blev spist totalt op.
Tak til Ole for et fint arrangement.
Nyeste kommentarer
12.10 | 07:09
Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge
05.09 | 08:30
Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00
30.08 | 12:56
Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8
22.08 | 20:41
Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.